lördag 22 september 2012

Tiden går

Tiden går, nu är det snart höst på riktigt. Jag har varit utbränd en längre tid och heltidssjukskriven sedan april 2011. Denna sommaren har jag dock sett ljusning och känner att jag är på väg tillbaka.. små steg... men ändå.. märker ständig förbättring. 
 Idag har det regnat hela dagen men jag har varit ute ändå och jobbat i Marikas trädgård.  Sommaren känns väldigt avlägsen men det är ju faktiskt bara 2 månader sedan vi var på tur i Europa, Peter och jag.  Vi började vår tur i Amsterdam. Jag som trodde att Holland var ett resmål för tulpanälskande pensionärer - men icke - Amsterdam var fantastiskt fint med kanaler och husbåtar - nästan som Venedig. Tilda var med, hon hade fått sprutor mot Rabies och pass och trots sin höga ålder hängde hon med bra både till fots, buss och båt. Whippet var tydligen inte så vanligt och hon väckte väldig uppmärksamhet och många skulle gulla med henne.


Turen gick vidare till Moseldalen. Vädret var helt underbart, ca 25 grader varmt och vi kunde sitta ute och äta flera kvällar. Många mil tillryggalades längs Moseldalen både norrut och söderut.
Sista anhalten var Stralsund och Rügen. Stralsund - en gammal östtysk stad - var inte jag speciellt imponerad av men Rügen var ett helt underbart ställe och dit kommer vi med all sannolikhet åka igen.

Naturligtvis hann jag även  med en del små utflykter under sommaren. I Mölle med Malin och Thomas för att besöka Carolina Gynning. Med lilla mor hos Tage Andersen på Gunillaberg och på Jansro i Skillinge, en kvarn med fantastisk blomsterprakt.

Den 20 augusti fyllde "lilla" Malin 25 år och hade Rocka-Billy-Party på Brovägen lördagen den 18:e. Jättetrevligt!Peter började bygga på vår lilla "Lounge" stuga vid sjön denna sommaren. Här reser vi första väggen


Sommaren 2012 var väl inte den finaste men det dök upp en del bad-dagar och då kom lilla
familjen från Jämjö och svalkade sig tillsammans med Malin, Thomas och Tiny
Den 20 juli avslutade jag min arbetsprövning hos underbara Susanne Demåne, där jag varit och fixat i hennes trädgård sedan början av mars 2012. "Lisa för själen" som man brukar säga och jag har tagit med mig mycket ifrån denna period. En oförglömlig tid. På bilden Susanne och Cobus (den första häst jag vågat kela med)Lärde också känna Helle Bang Jensen och på bilden nedan var vi 3 på utflykt till Wanås slottSusanne Demånes Trädgård är den finaste i Blekinge !
Och hennes konst inte att förglömma....Från den 20 augusti arbetsprövar jag på Trädgård & Design Exklusiv i Ronneby och en av de trädgårdar Kerstin och Susanne (som äger företaget) har anlagt, är Göholms Gods, dit vi styrde kosan förra helgen - den 16 september.