söndag 19 januari 2014

Nya favoriter i trädgården

Så här en blåsig vintrig söndag kan man ta sig tid att fundera över vissa saker. Idag har jag funderat på varför jag helt plötsligt gillar sådana växter som jag tidigare absolut inte tittat åt. En av dem är Rudbecka, en blomma som på senare år visat sig ha väldigt många sidor. En limegrön föll jag för i fjol men den var för dyr så jag satsade på röda istället. Visst är de vackra! (Bilderna har jag tagit på Blekingeplantan i Nättraby)


Tagetes är en sommarblomma som jag hade mycket av på 70-talet. Sedan dess har den varit portförbjuden i min trädgård. Såg den på Chelsea Flowershow förra våren och kan faktiskt tänka mig den igen (Bilderna tagna på Chelsea 2013)I år ska jag förgro tre sorter, nämligen;

Karamellilja, Kransveronika och Hårig Skugglilja. Ska bli intressant, har aldrig haft någon av dem.2 kommentarer:

Meta sa...

Det ser ju bara så vackert ut på dina bilder.
Spännande att se dina blommor som du driver upp i sommar.
ha en fin söndagskväll
Kram Meta

Jannibele sa...

Ja, vi funderer på de sammen sakene skjønner jeg:) Uansett svar, så er det fint at det er sånn. På den måten blir både livet og hagen rikere. Rudbeckia står høyt hos meg også. For noen nydelige sorter som blomstrer hos deg. Spennende frøsorter du har valgt. Gleder meg til å se resultatet. Lykke til!