fredag 18 april 2014

Svart Långfredag

Svart är veckans tema för Blommig fredag. Långfredagen var i min barndom en riktigt svart dag. Man fick inte göra något roligt. På TV fanns endast "svarta" dystra program. Alla butiker var stängda... Den dystraste dagen på hela året. 
Idag är Långfredagen precis som alla andra dagar och det är väl en förbättring. 

Denna långfredagen gick konstrundeturen till Västra Skåne istället för Österlen (Österlen har det varit i många många år). Riktigt hög kvalitet på de konstnärer vi besökte!


Kristina Assarsson i Mörarp - helt fantastiskt fina tavlor. Varje tavla tar 1-2 år att färdigställa och alla växter "faller ut ur tavlan". Kan återges på bild - måste ses. Vi var helt tagna av hennes verk!Elisabeth Tylor i Borstahusen, fantastisk konstnär. 
Sydnytt var där och intervjuade samtidigt som vi besökte henne.
Vallåkra stengods

Dagmar Glemme Art Center i Hasslarp. En allkonstnär och fantastisk trädgård


En otroligt duktig konstnär, Susanne Jardeback i Röstånga. Utvald i 4 år på rad att tillverka Nobeldiplomen i Kemi, Ekonomi och Fysik


Bente Brosböl Hansen, min absoluta favorit och jag köpte en vas som jag tidigare beställt. 
Jag tror helt klart att detta blir en ny Stig Lindberg!

  

Micke Berggren, Kågeröd. Vilka underbara ting han tillverkade. Smycke, ljusstakar, gräddsnipor och sockerskålar - mycket prisvärt och oförglömligt fina ting


Nedan mitt trevliga resesällskap!
6 kommentarer:

Mias Trädgård sa...

Vilken trevlig konstrunda man fick utan att lämna storstaden!" Tack för det! Det där med att blommorna faller ur tavlan lät väldigt spännande! Och gubbarna på den franska balkongen var ju för kul! Ha en glad påsk! :) Mia

AnitasVäxtkraft sa...

Konstnären berättade för mig att det tog 1-2 år att få varje tavla klar. Hon la på så många lager färg så blommorna gick att ta på - helt fantastisk konstnär!

Scaniatjejen sa...

Vilka vackra konstverk! Gillar särskilt krukan med många blå glas(?)figurer som sticker upp!

AnitasVäxtkraft sa...

Javisst är de läckra!

Rost och rädisor sa...

Trevligt att få se lite konstbilder. Har inte varit på Österlens konstrunda på flera år. Annars åkte vi alltid med husbilen förr. Kristina Assarsson har ställt ut här i Alvesta och jag håller med om att hon har en läcker teknik.
Ännu mer gillar jag Bentes keramik. Sätter också en peng på klassiker.

Ha det fint
/Anette

yanmaneee sa...

jordan shoes
jordan shoes
golden goose sneakers
balenciaga shoes
moncler
longchamp handbags
moncler coat
christian louboutin
yeezys
timberlands